workshop mindfulness op het werk

van "druk, druk, druk" naar "het gaat lekker!"

2 dagdelen | incompany | voor professionele teams

Onderzoek heeft meerdere malen aangetoond dat de toenemende werkdruk en stress de grootse veroorzaker van ziekteverzuim zijn. Uitval door stress is niet alleen heel vervelend voor de persoon in kwestie maar ook voor het team. Immers, uitval leidt meestal tot nog meer werkdruk bij de andere teamleden.

De workshop Mindfulness op het Werk is er vooral op gericht om kennis te maken met het toepassen van de mindfulness principes tijdens en op het werk. Het signaleren en omgaan met stress staat hierbij centraal.

welk Resultaat kun je verwachten

Na afloop van deze workshop herken je de fysieke en mentale signalen die jouw lichaam afgeeft wanneer de stress toeneemt. Bovendien weet je welke maatregelen je kunt treffen om weer “in control” te komen.

In het kort

Voor wie is deze training geschikt

De workshop is vooral geschikt voor teams met professionals die vaak te maken krijgen met stress. Ze weten van doorpakken, gaan uitdagingen niet uit de weg, maar ervaren ook dat het soms lastig is om met de toenemende werkdruk om te gaan. Hierdoor ligt het risico om uit balans te raken, met alle gevolgen van dien, op de loer.

Het Programma

Jon Kabat Zin
Prof. Dr. Jon Kabat-Zinn

Deze mindfulness-workshop is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde Mindfulness Based Stress Reduction programma, ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. Dit programma bestaat al ruim 35 jaar en is tijdens verschillende wetenschappelijke onderzoeken als bewezen effectief gebleken. De onderzoeken tonen aan dat mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren.

Tijdens de workshop komen o.a. de volgende thema’s aan bod:

Hoe werkt het

De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten van 1 dagdeel. De tijd tussen deze bijeenkomsten bedraagt  ca. drie weken. Gedurende deze bijeenkomsten maak je kennis met mindfulness en ga je aan de slag met praktische oefeningen om vaardigheden te leren. Het beste resultaat boek je door regelmatig te oefenen. Om je hier mee te helpen krijg tussen de twee bijeenkomsten toegang tot de online leeromgeving met informatie en oefeningen.

Iedereen kan zichzelf zijn
Tijdens de workshop hechten we veel waarde aan een veilige omgeving en een sfeer waarbij iedere deelnemer zichzelf kan zijn. Dit zal dan ook een onderwerp tijdens het intake-gesprek voorafgaande aan de workshop zijn.

 

meer informatie

Vraag vrijblijvend meer informatie aan  als je wilt weten of deze workshop iets voor jouw team zou kunnen betekenen. We nemen graag contact met je op om jouw wensen te bespreken en te overleggen hoe deze training voor jouw team ingezet kan worden. Uiteraard maken we dan ook graag een offerte op maat.

Vraag meer informatie aan

Vul het ondestaande formulier in en we nemen snel contact met je op om jouw wensen te bespreken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.